LITEN METALLBURK PICKNICK

I lager.
Antal: 8

149 kr

Liten metallburk Picknick.

Vem känner inte igen det härliga motivet Picknick. Motivet finns på porslin, kaffekannor, skålar, tyger och så mycket mer. Designen Picknick är skapad av Marianne Westman. 

Om du inte själv har en köksdetalj eller kaffekopp med det härliga färglada motivet så har du säkerligen sett det hos din mormor eller farmor under din uppväxt.

Har du mycket tur kan du finna retromodellen Pickninick på din loppisrunda men mer troligt är att någon i så fall har hunnit före dig  till loppisen. Du kanske inte heller är den person som vill fynda på loppisar utan vill köpa nya produkter men i äldre stil och online utan besvär. 

Butik  Täppan har i sin webshop onlinen produkter till köket och det dukade bordet i modellen. Det gör det lätt för dig att plocka ihop bordsduk, kökshandduk, grytlappar och skärbrädor i Westmans så populära motiv Picknick. 

I nätbutiken finns också serien Pomona, produkter med motiv av äpplen, även denna serie designad av Westman.

Och motivet gör sig snyggt hur du än bor och var, det passar alla inredningsstilar.


Materia: metall

Storlek: ca 102x73x110 mm. 

Fakta om Marianne Westman

1956 började hon formge Picknick-serien för Rörstrandfabriken. Serien innehöll allt som behövdes i ett fullt utrustat kök såsom kastruller, äggkoppar, smöraskar. Inspirationen kom från växt- och djurriket. Fram till 1969 tillverkades serien som blev omåttligt populär. Nu mer tillverkas motivet i nyproduktion på köksgeråd.

Marianne Westman föddes i Falun 17 juni 1928. Under hennes levnadsår blev hon en uppskattad svensk formgivare främst inom keramik och textil. Hon dog 2017.