KERAMIKMUGGAR

Duka fint och festligt med handgjorda keramikmuggar

Butik Täppan har keramikmuggar i olika storlekar och motiv. Njut en stund för dig själv och lyxa till stunden med en vacker keramikmugg. Lyxigt blir det att dricka ditt kaffe eller te i en handgjord keramikmugg vackert dekorerad av blommor, humlor, fjärilar, katter och andra underbara djur. Eftersom alla muggar är handgjorda är de inte perfekta i form eller glasyr, det syns att det är hantverk. För att du ska bli helt nöjd med din beställning titta extra på bilderna och be gärna om fler om du vill. Alla keramikmuggar tål micro och diskmaskin.

Välj den storlek på keramikmuggen som passar dig

Är man en riktig kaffeälskare så fyller man temuggen med kaffe så det i stället blir en kaffemugg. Den stora temuggen kan man med fördel använda till soppor. I vårt sortiment hittar du keramikmuggar och koppar i alla varianter som passar för alla tillfällen. Även ett och annat handgjort keramikfat finns att matcha med muggarna.

Söker du presenter så är handgjorda keramikmuggar ett bra val

De är både vackra och sköna att hålla i. Med ett motiv eller en text som passar just den personen blir det en fantastisk minnesvärd present att ha i många år. Uppskattad och värdefull till både födelsedagspresent eller till en speciell person du tycker är värd en stund lugn och ro.

Vill du ha din alldeles egna keramikmugg med valfri text och motiv

Då är det bara att kontakta Butik Täppan så kan du beställa. Keramikmuggarna tillverkas av vit eller röd stengodslera, glaseras som oftast i vit keramikglasyr och dekoreras därefter med vackra motiv. Vill du ha egen personlig text på muggen stansas texten in i leran innan den torkas inför keramikalstrets första bränning i keramikugn. Vit stengodslera ger muggen ett rent, vackert utseende och den röda leran ger koppen ett lantligt och romantiskt utseende och en rustik känsla.

Hur du kokar det bästa kaffet och teet till din keramikmugg

Experterna säger att den ideala temperaturen för kaffe att frigöra mest aromer ligger på 92-96 grader. Så även om vi säger koka kaffe så ska det inte koka, utan endast sjuda upp. När det bubblat upp tas det bort från värmekällan så att det får sjunka ner igen.

Bästa resultat för en god kopp te gör du så här:

Fyll din kastrull med friskt, kallt vatten och koka upp. Värm tekannan med hett vatten, eller ännu bättre, genom att ställa den varmt. Här nedan är bryggtemperaturerna till de olika tesorterna. Tänk på att bryggtemperaturer och servering är beroende på kvalitet. Gröna och vita teer är mycket känsliga och för höga vattentemperatur frigör tanniner som ger en stark besk smak åt teet.

  1. Svart te: 95 grader. Låt dra 3-5 minuter
  2. Oolong: 85 grader. Låt dra 3–4 minuter.
  3. Grönt te: 75 grader. Låt dra 2-3 minuter
  4. Rooibos: 95 grader. Låt dra 4-5 minuter
  5. Vitt te: 75 ºC, låt dra ca 3-10 minuter.

Vika servetter – en gammal tradition till ditt kaffe eller te

Oavsett om du ska duka till vardag eller fest, frukost eller eftermiddagskaffet blir det extra festligt att vika servetter fint vid dukningen. En servett är lika mycket för händerna som för ögat och att duka med servetter är något vi har gjort länge. Faktiskt en så gammal historia att det förekom i romarriket. Inte bara är det praktiskt när man behöver torka sig i mungipan utan dekorationen kan bli oändligt varierande beroende på hur servetterna viks. Sedan 1700-talet har trenderna varit många inom servetter och hur man viker servetter. Det kan vara romantiska rosor, vackra svanar eller roliga kaninöron. Oavsett om du planerar en egen stund eller bjuda in en vän så har vi pappersservetter som matchar stunden.