DUK TILL BORDET, POMONA

I lager.

679 kr

Duk till bordet, Pomona.

En absolut färgklick på bordet i köket eller på ditt trädgårdsbord utomhus eller på balkongen. Så lätt att torka av då tyget är vaxat och inte drar åt sig vätska och smuts. Bara ibland behöver köksduken tvättas!

Designen Pomona har ett tidstypisk stilmönster från 50 talet. Textilmönstret är en designklassiker framtagen av Marianne Westman som är en mycket uppskattad formgivare som levde mellan 1928 - 2017. Hennes design kan man se på bådet porslin och textil som var hennes främsta område. 

Kanske har du originalporslin från tiden 1952-1956 då mönstret Pomona togs fram och producerades för Rörstrandsfabriken. 

Numer är det svårt att hitta godbitar på loppis utan istället får man lägga en slant på auktioner eller i antikaffärer för att få original. 

Almedahls har nyproduktion av den kända modellen och övriga modeller som Pickninck som också tagits fram av Westman. Så vill du inte leta på loppisar eller auktioner och vill ha det nytt men i retrostil så finns i Butik Täppan flertalet stilistiska modeller i webshopen. 

Plåtburkar med lock, fina grytlappar för varma handtag och ugnsplåtar, flertalet roliga kökshanddukar och mycket mer som förstärker lantlig- och retroinspirerad stil i hemmet och köket.


Material: 100% bomull belagt med akrylat
Längd: 220 cm
Bredd: 145 cm

Tvätt: 40 grader