Butik Täppan


 Välkommen till Butik Täppan!

Fantasin skapar mina drömmar, vad skapar DINA? Pia Svensson.

Jag som driver webshopen Butik Täppan bor i Nösund, ett ljuvligt samhälle på sydvästra Orust. I Nösund finns Butik Täppan också som fysisk sommarbutik.

Både webshopen och fysiska butiken är fylld med en uppskattad blandning av fin inredning och min egna unika handgjorda design, men också design från andra duktiga skapare.

En resa till Nösund och butiken Butik Täppan är värd varenda minut!

Produkter och presenter hittar du hos Butik Täppan online.

I   produktsortimentet hos Butik Täppan hittar du ett stort antal  produkter  att inreda ditt hem och kök med. Från kunders håll är  blandningen av  det varor som finns i webshopen mycket uppskattad. 

Så   Butik Täppan är mycket glad att kunna erbjuda dig en mix av   inredningsdetaljer som passar i ditt och dina vänners hem oavsett om   hemmet är på landet, i centrum, i en storstad eller i ett mindre   samhälle. Och vi är så glada att få höra uppskattning från er kunder!   Men också om eventuella missnöjen då all återkoppling från er shopping   på nätet  gör att Butik Täppan kan utvecklas och växa.

Lantlig och retroinspirerad inredning för hem och kök

Väldigt   många av oss söker den ombonade känslan i sitt hem. Ett hem som är   mysigt och med just de detaljerna som familjen älskar. Men den ombonade   känslan är olika för oss alla. För dig är kanske inredningsstilen   minimalistisk den rätta stilen, som symboliserar färre produkter och   detaljer i hemmet med funktion. Tvärtemot är den maximalistisk   inredningsstilen där man öser på med färg och form, prylar och  ting.  Oavsett hur du väljer att inreda ditt hem så vill Butik Täppan stå  för  en inredning som ger en lantlig känsla och där dåtiden möter nutid i   stilen retro. Både lantligt och retro är oerhört populärt i många   inredningsstilar.

Så  letar du efter inspiration,  tips och idéer till en ombonad lantlig  inredning, där du vill blanda  upp med färg och mönster designade från  kända textildesigners har du  hittat till rätt webshop online för din  handel på nätet. Dåtiden möter  nutiden i nyproducerade produkter som du  lätt blandar med dina fynd  från loppisar och gårdsauktioner. Eller att  den ärvda skänken från  mormor dekoreras med vackra stilleben av nya  produkter från Butik  Täppans produkthyllor.

Presenter och gåvor att glädjas av

Ska   du på kalas, avtacka en kollega eller bara ge något fint till en   riktigt speciell person så vill vi vara ditt val när du letar   presenttips, accessoarer, dekorationer och detaljer inom lantlig   inredning och retrohem. Vi vill också ge dig en inspirerande och   välkomnande stund där du strosar runt bland de olika produkterna i   kategorierna utan att alltid shoppa. Målet är också att utöka utbudet  av  presenter för att du ska kunna utrusta ditt hem och kök med omtyckta   detaljer som du sätter en personlig prägel med i ditt hem och kök.

Hur det började

Mitt eget skapande började redan i tidig ålder då jag gjorde hus med inredning av allt material jag kunde hitta, fantastiska tavlor av drivved och stenar och så mycket mer som min fantasi fick mig att göra. Jag har stickat, virkat, målat, snickrat och mycket annat.

Jag skapade så mycket så till slut var jag med på marknader för att sälja mitt hantverk. Tillsammans med min mamma åkte vi Sverige runt. Vi fick många kunder som uppskattade vårt hantverk. Mamma är nu i himlen och stickar sockar till alla änglar. Men saknaden är enorm efter våra gemensamma stunder på marknader.

På så vis blev det att jag startade mitt företag som först fick namnet Lilla Täppan. Nu tycker jag att jag har växt ur Lilla och företaget heter numer Butik Täppan. Till min hjälp har jag ibland min syster. Vi två spånar på nyheter, tips och ideer.


Mitt liv i keramiken

Nu har jag fastnat för leran och skapar unikt hantverk som keramik muggar, keramik fat, keramik vaser, keramik lampetter och mer keramik. Jag skapar keramik från vad jag känner, olika intryck och inspiration.

All min keramik gör jag av vit eller röd stengodslera, glasyren är oftast vit men ibland får jag lust med andra färger. Jag använder också keramik dekaler av alla möjliga motiv som dekoration på bland annat muggar och fat. 

Det är en lång process att skapa en vacker keramikmugg från en klump lera eller klös som det heter på keramikens fackspråk. 

  • Först ska klumpen knådas, sedan kavlas och formas till mugg. Eller drejas till den form jag vill ha. 
  • Därefter ska muggen torka och putsas innan skröjbränning som tar många timmar i en temparatur på ca 900 grader. 
  • Sista steget är glasering och glasyrbränning nästan ett dygn i ca 1200 grader. 
  • Nu är keramik muggen färdig att användas
  • Ett tredje steg jag gör är att dekorera keramikalstren med keramikdekaler
  • Muggen brännas då en tredje gång i ca 800 grader.

När du köper min unika egna handgjorda design så köper du keramik som inte finns i två exakt lika exemplar.

Trygg shopping med service, kvalité och miljö

Butik  Täppan värdesätter en service där du som kund är nöjd och en service  som vi själva är stolta över. I webshopen hittar du bara detaljer till  din inredning som vi tycker om och som vi själva inreder våra hem med.  När vi väljer ut de produkter som finns i shopen har vi tanken på vad  som kan förgylla din dag. En del av de produkter vi säljer är svensk  design och producerade i Sverige. Att ha lyckats hitta dessa godbitar är  vi väldigt nöjda med även över de produkter som är tillverkade i  Europa. För att få den mix av inredning vi eftersträvar till ett bra  pris för dig som kund behöver vi också gå utanför Europa och hitta  produkter tillverkade i andra länder. Här har vi försökt och till viss  del lyckats hitta producenter som utgår från mänskliga rättigheter i  deras produktion.

Vid  packning av din beställning återbrukar vi kartonger och plast. Vi  modifierar även emballaget för att det ska passa produkterna. Detta gör  att vi kan minska mängden avfall som annars skulle bli en hel del.  Därför kan du få dina varor packade i återbrukade kartonger.

Jag  önskar ge dig  en mysig känsla när du besöker Butik Täppan med en  härligt uppskattad mix av produkter som är lantligt- och   retroinspirerat och som till viss del är handgjort.

Pia Svensson Butik Täppan

För kontakt och samarbete

Telefon: 073 733 6489

Kontakt: [email protected]

Innehar F-skatt sedel: 740308-xxxx

Välkommen att besöka Butik Täppans fysiska sommarbutik. Öppet efter överenskommelse övrig årstid.

Nya vägen 15

47496 Nösund.