Butik Täppan
 Välkommen till Butik Täppan!

Fantasin skapar mina drömmar, vad skapar DINA? Pia Svensson.

Jag som driver webshopen Butik Täppan bor i Nösund, ett ljuvligt samhälle på sydvästra Orust. I Nösund finns Butik Täppan också som fysisk sommarbutik.

Både webshopen och fysiska butiken är fylld med en uppskattad blandning av fin inredning och min egna unika handgjorda design, men också design från andra duktiga skapare.

En resa till Nösund och butiken Butik Täppan är värd varenda minut!


Hur det började

Mitt eget skapande började redan i tidig ålder då jag gjorde hus med inredning av allt material jag kunde hitta, fantastiska tavlor av drivved och stenar och så mycket mer som min fantasi fick mig att göra. Jag har stickat, virkat, målat, snickrat och mycket annat.

Jag skapade så mycket så till slut var jag med på marknader för att sälja mitt hantverk. Tillsammans med min mamma åkte vi Sverige runt. Vi fick många kunder som uppskattade vårt hantverk. Mamma är nu i himlen och stickar sockar till alla änglar. Men saknaden är enorm efter våra gemensamma stunder på marknader.

På så vis blev det att jag startade mitt företag som först fick namnet Lilla Täppan. Nu tycker jag att jag har växt ur Lilla och företaget heter numer Butik Täppan. Till min hjälp har jag ibland min syster. Vi två spånar på nyheter, tips och ideer.


Mitt liv i keramiken

Nu har jag fastnat för leran och skapar unikt hantverk som keramik muggar, keramik fat, keramik vaser, keramik lampetter och mer keramik. Jag skapar keramik från vad jag känner, olika intryck och inspiration.

All min keramik gör jag av vit eller röd stengodslera, glasyren är oftast vit men ibland får jag lust med andra färger. Jag använder också keramik dekaler av alla möjliga motiv som dekoration på bland annat muggar och fat. 

Det är en lång process att skapa en vacker keramikmugg från en klump lera eller klös som det heter på keramikens fackspråk. 

  • Först ska klumpen knådas, sedan kavlas och formas till mugg. Eller drejas till den form jag vill ha. 
  • Därefter ska muggen torka och putsas innan skröjbränning som tar många timmar i en temparatur på ca 900 grader. 
  • Sista steget är glasering och glasyrbränning nästan ett dygn i ca 1200 grader. 
  • Nu är keramik muggen färdig att användas
  • Ett tredje steg jag gör är att dekorera keramikalstren med keramikdekaler
  • Muggen brännas då en tredje gång i ca 800 grader.

När du köper min unika egna handgjorda design så köper du keramik som inte finns i två exakt lika exemplar.


Jag önskar ge dig  en mysig känsla när du besöker Butik Täppan med en härligt uppskattad mix av produkter som är lantligt- och  retroinspirerat och som till viss del är handgjort.

Pia Svensson Butik Täppan


För kontakt och samarbete

Telefon: 073 733 6489

Kontakt: [email protected]

Innehar F-skatt sedel: 740308-xxxx

Välkommen att besöka Butik Täppans fysiska sommarbutik. Öppet efter överenskommelse övrig årstid.

Nya vägen 15

47496 Nösund.