Snabbt, enkelt och gott!

December
Nu stundar julen och kommande julbord hos släkten, då kommer ju alltid frågan vad som måste finnas på ditt julbord. Men jag vill ta frågan till vad som måste finnas på julbordets gottebord! Inget julbord utan ett dignande godisbord av alla möjliga godsaker.
Jag har 2 måsten på julbordets godisbord, gröna kulor, bara älskar dessa kulor i gele med socker,mmm, och hemmagjort julgodis. Julgodiset ska vara variationer med marsipan, choklad och pepparkaka. Det gör ju heller inget om godiset går fort att göra och blir fina gåbortpresenter. 3 enkla recept på godis får du här som passar perfekt till bordets gottigheter.

Limpa av marsipan, nougat och choklad

Köp nougat, choklad att smälta och smaksatt marsipan, 2 smaker,  eller smaksätt själv marsipanen. Skär marsipanen och nougaten i lika önskad rektangulär storlek och lägg dem på varandra. Smält chokladen och pensla på limpan. När chokladen har stelnat slå in limpan i till exempel celofan så har du en present att ta med dig till julens kalas.

Chokladkakor med gottigheter.

Smält choklad, häll i pepparkaksformar och strössla över marshmallow, nötter och russin. När de har stelan lägg dom i fina plåtburkar.

Pepparkaka med skumtomte.

Klä in en bit skumtomte i pepparkaksdeg. Ställ i dem i ugen på 175 grader i 10 minuter.
Segt och gott!

Rean har utökat!

Jag vill också passa på att säga att rean nu har utökat med juldekorationer. Så in och kika >>>>

Fars dag 13 november 2022

November
Mannen, myten och legenden- PAPPA.

Uppmärksammar du din pappa under Fars dag eller är det en dag som alla andra eller nästan som alla andra dagar? Många barn firar sina fäder under Fars dag med tårta och en present.

Anledningen till Fars dag var att en dotter på 1910 talet ville uppmärksamma sin far då han har uppfostrat henne och hennes fem syskon själv efter att deras mamma och hustru dött i barnsäng. Att uppmärksamma sin far spred sig och fler tog efter. Presidenten Calvin Coolidge gick ut med att han stöttade denna uppmärksamhet för fädrar 1924. Och senare president Lyndon B. Johnson, 1966, instiftade en dag för Fars dag i USA, tredje söndagen i juni.

Till Sverige kom högtiden att fira sin pappa på 1930-talet och Norden tog vid firandet. Det blev sagt att en dag i juni skulle alla fäder uppmärksammas extra. Men att uppmärksamma sin pappa hade inte samma kraft när det gäller firandet av sin mor på Mors dag så en kommitte tillsattes som skulle sprida dagen i Norden och ändra från juni till november så firandet låg i bättre förhållande till Mors dag.

Men oavsett om man vill uppmärksamma sin pappa, morfar, farfar på fars dag eller inte så har Butik Täppan produkter som kan passa för en man eller för en pappa. Dofter, tvålar, muggar och annat smått och gott.

Bilderna tar dig till produkterna


   


 Missa inte rean hos Butik Täppan

September
Rea som är en förkortning på realisation pågår nu i webshopen. Du har 50 % på utvalda produkter. Redan har det försvunnit en hel del produkter på rean men fortfarande finns fina godbitar att fynda till halva priset.
Vad sägs om vackra stora glasvaser som tidigare kostade 399 kr och nu 200 kr!? Godsaker att släcka ditt sockersug med som tablettaskar, nougathjärtan och godispåsar, nu också till halva priset. Fina dekorationer till barnrummet-prinsar och prinsessor, grodor och vackra hängen. Och till trädgården finns på rean gjutjärn.
Så gör som många andra in och fynda på rean, välkomna!☀️ Hemsemester det bästa är ☀️

Augusti

På sommaren blir Butik Täppan också en fysisk butik i Nösund på Orust.


Utanför Butik Täppan

🥰 Det är så kul att få träffa er "på riktigt", höra var ni kommer ifrån, skratta tillsammans, berätta om trädgården, skvallra lite och även lyssna till en och annan sorglig händelse. Väldigt många av er har upptäckt nya pärlor på sin hemsemester i  Sverige och verkligen, Sverige är fantastiskt! Till och med att man har upptäckt mer av sin egen hemmaort.