DOFT

 

Omge dig med underbara dofter i din inredning och få ditt hem att lukta gott.

Dofter har en stor påverkan på din inredning och förstärker de känslor du vill förmedla i hemmets alla rum. Doften ska vara ett komplement och ge en svag och god doftupplevelse, den ska inte ta överhand utan bara anas i ditt hem.

Dofter påverkar dig mer än vad du kanske anar.

Människor har fem sinnen som är smak, syn, hörsel, känsel och lukt. Det starkaste av de fem är luktsinnet. Visst blir du påmind av händelser genom att känna en doft. Lukterna väcker känslor till liv som vi har haft dolda och glömt bort. Ett doftljus kan ta dig tillbaka till en sommaräng där du fick din första kyss eller en säng av nytvättade sängkläder.

Vad använder vi våra sinnen till?

Tänk dig en middag med levande ljus. Du kan med synen ta in det vackra och med lukten ta in doften av mat men när du väl ska äta så känner du ingen smak. Ditt smaksinne saknas. Eller om du ser något som ser mjukt ut men när du tar i det förstår du inte vad du känner. Din känsel saknas. Med våra sinnen registrera vi och uppfattar vår omgivning. Vad är bra, vad är dåligt, vad är roligt och vad är farligt, detta och mycket mer använder vi våra sinnen till. Vi kommunicerar också med varandra med våra sinnen.

Vi har fler sinnen

Förutom de fem klassiska sinnena smak, syn, hörsel, känsel och lukt så har vi också balanssinnet och kroppssinnet. Det två sinnena hjälper oss att beskriva var vi befinner oss i förhållande till vår omgivning. Man tala också om ett sjätte sinne eller det övernaturliga sinnet. Har du ett sjätte sinne?

Även djuren har sinnen

Djuren har samma sinnen som vi människor men sinnena är mer utvecklade hos djuren beroende på vilket sinne som djuret är mest i behov av. Till exempel har en hund starkare luktsinne än människan och haren har lättare att fånga upp ljud.

Väldoft för ditt hem

Välbehagliga rumsdofter skapar du snabbt och enkelt med doftljus och doftpinnar. Har du väl prövat doftpinnar i ditt badrum eller tänt ett doftljus i sovrummet och upplevt den ljuvliga lukten de sprider är det svårt att motstå att köpa nytt när väl lukten är slut. 

Omger du dig med dofter som är lugna och harmoniska finner du en känsla av balans och tillfredsställelse. Behöver du kraft och energi använder du dofter som sprider ljust den känslan.

Väldoftande gåva

Doftande produkter är också vackra gåvor att ge till studenten, födelsedagen eller för att uppskatta någon extra mycket.