PLÅTBURK PERSONS KRYDDSKÅP

I lager.
Antal: 1
149 kr

89 kr

Plåtburk Persons kryddskåp.

OBS! En kvar som är nedsatt i pris då burken har små skador på locket. Färgen har släppt och plåten syns lite igenom.

Små kryddburkar med timjan, mejram, kryddan salvia och spansk körvel dekorera den fina metallburken. Motivet är framtaget av den kända textildesignern Astrid Sampe. 

Säkert har du sett motivet Persons kryddskåp på handdukar och annat textilt material hos din mormor och farmor eller kanske har du själv växt upp med textilier från Sampe. 

I Butik Täppans webshop online hittar du också handdukar och disktrasor i det enkla och geometriska mönstret. Burken, handduken och disktrasa blir ett fint matchande paket att inreda köket med, både ditt eget och som uppskattning till kollegor och vänner. 

Förvaringsburken med lock passar ju perfekt i köket att förvara dina goda matlagningskryddor i.

Fakta om Astrid Sampe

Valet att bli textildesigner föll sig naturligt för Sampe. Hon föddes i textilstaden Borås och växte upp i en familj där pappan var strumpfabrikör. 

Hon experimenterade med olika trycktekniker och var intresserad av produktutveckling. Förutom att främst arbeta med textil var också material som glasfiber, konstfiber och plaster något som hon arbetade med.

Brukstextilier som tidigare användes i hemmet var oftast av vitt linne men Astrid Sampe lade till färg och enkla geometriska mönster på linnehandukarna. 

Just motivet Persons kryddskåp togs fram efter inspiration från Signe Persson-Melins kryddburkar. 

Astrid Sampe levde mellan 1909-2002.

Material: metall

Storlek: 102x73x110 mm