INREDNING

Med inredningen i ditt hem och kök talar du om vem du är.

Med de små inredningsdetaljerna skapar du hemmet till en enhet och präglar din inredningsstil mer i detalj. I Butik Täppans webshop online hittar du detaljerna till ett lantlig- och retroinspirerat hem och kök.

Att följa med i inredningens modetrender

Nya  spännande inredningstrender skapas varje år. Något år ska vi inreda med  ananaser som lampor, på tavlor och som detaljer. Andra inredningsår ska  det vara mycket färg, lite färg, stora mönstrade tapeter, avskalat och  stilrent, vitt och shabby chic eller lantligt. Vi har olika bilder för  vad heminredning är. Ibland påverkas vi av andra och följer strömmen för  årets inredningstrend och köper den inredning många andra har. Ibland  vill vi ha en unik inredningsstil som kanske specialtillverkas till  hemmet. Många vill blanda sin inredning med nytt och gammalt.  Men  viktigast är att du själv väljer stilen i det hem du och din familj ska  leva och bo i.

Hjälp med hemmets inredning 

Ibland  får man bara inte till sin heminredning. Kanske ska du bli sambo och  era olika inredningsstilar krockar. Ett nytt boende kan skapa ett  huvudbry om hur rummen ska möbleras. Var ska soffan stå, vilka tapeter  ska sättas upp, vilket bord matchar bäst? Då kan det vara värt att ta  hjälp av en inredningsstylist. En inredningsdesigner hjälper dig att ta  fram den känslan du vill förmedla i ditt hem. Designern vet vilka färger  som går ihop, känner till vilka möbler som finns, vet hur tidigare  inredningsdetaljer snyggt passar till nya detaljer. Tillsammans med  stylisten skapar ni det trivsamma hemmet.

Inredning och dekoration

Är  du personen som vill ha en avskalad stil med få detaljer och mycket  ljus, lite åt den skandinaviska inredningstilen eller vill du skapa ett  ombonat hem med lantlig inredning? Kanske gillar du att blanda  loppisfynd med nytt och på så sätt skapa en intressant inredning?  När  du väl har fått grunden för en inredningsstil du och din familj vill ha  kan du lätta byta ut detaljerna i hemmet. Komplettera med accessoarer  som är mode för årets inredningstrend. Byt ut en prydnadssak mot en ny.  Inred efter årstid, känsla och humör. 

Inredning utomhus

Glöm  inte att ta med stilen ut på balkongen eller trädgården. Inred ute med  olika blickfång att vila ögonen på och att njuta av. Små statyer i  gjutjärn som rostar blir vackra detaljer utomhus. Ett antal figurer i gjutjärn hittar  du i shopen. Placera ut fågelbad som är både dekorativa och till nytta  för smådjur. Sköna sittkuddar är ett måste så familjen sitter skönt när  frukosten intas utomhus eller när en kopp kaffe ska njutas av i  trädgårdens uteplats eller på balkongen.

Inredning med prydnadssaker

Betydelsen  av ordet dekorera är: ”utplacera extra föremål eller modifiera  existerande föremåls utseende i syfte att åstadkomma högre skönhet”.  Betydelsen av prydnadssak är: ”föremål vars enda funktion är att  försköna något”.

Att  hitta dom små dekorativa prydnadssakerna är en hobby i sig. Ibland kan  det vara en fröjd att gå på loppis eller så handlar man online. När den  där underbara prydnadssaken du väljer att dekorera med höjer hela  inredningen så känner man sig nöjd. Så vare sig det är att dekorera om  ett helt rum eller att bara hitta den där lilla prydnadssaken som du  placerar ut för att ditt hem ska få lyftas till högre skönhet så är det  inredning.  Skönhet och försköna är ledorden här och att du väljer ut de  saker som du ser skönhet i. Det är viktigare än att följa årets  inredningstrender. 

Konkreta tips om inredning

- Förvaring är A och O i ett hem oavsett vilket rum som ska inredas. Så en bra plan för förvaring behövs.

- Gillar du en speciell inredningsstil så utgå från den stilen när hemmets olika rum ska inredas.

-  Skapa utrymme och luft i rummet. Kan möbler placeras så rummet ser  större ut, använd väggarna och häng upp det mesta så att golvet blir  fritt.

-  Belysning är viktigt och skapar det sista uttrycket i ditt hem. Lys upp  mörka hörn, inred med levande ljus som skapar en ombonad känsla.

-  Som det sista ska ett hem dofta gott. Det finns levande ljus med många  underbara dofter och du kan skapa rätt känsla med rätt doft. I Butik Täppans webshop finns många dofter att välja på att köpa online.