UPPLÄGGNINGSBRICKA POMONA

I lager.
Antal: 6

289 kr

Uppläggningsbricka Pomona.

Bricka med motiv som är tidlösa och fortfarande mycket populära i svenska hem men också utomlands. Designen på motivet är framtaget av formgivaren Marianne Westman på 50-talet och går numer under benämningen retro. Under denna tid tillverkades otaliga köksgeråd i de populära mönstren. 

Kanske har du själv en kastrull eller uppläggningsfat i dina kökskåp hemma, dekorerade med äpplen. Har man mycket tur kan man fynda produkter med Westmans design i original men oftast ser man dem i antikaffären eller på auktion. 

Designen finns fortfarande kvar och produceras nu som nyproduktion på tyger, metallburkar, skålar och mycket mer som inredning till hemmet och köket.

 Använd brickan med äpplemotiv till det dukade bordet som vackra uppläggningsfat. Som bordsduk kan du matcha med dukar med samma motiv av Pomona. Allt hittar du i webshopen hos Butik Täppan.

Uppläggningsfaten är producerade av Almedhals, i Sverige. Förutom deras praktiska användningsområde blir de snygga inredningsdetaljer i köket och på middagsbordet. De ska inte gömmas undan i köksskåp utan stå framme som färgklickar på köksbänken eller på kökshyllan.

Material: björkfaner som bör diskas för hand 

Storlek: 30cmx 20cm