HANDDUK SOMMARMIDDAG 70x47 CM

I lager.

165 kr

Handduk Sommarmiddag, 70x47 cm.

Till varje kök krävs kökshanddukar. Kökshanddukar i linne och handdukar i bomull och varför inte fantastiskt fina kökshanddukar i retrostil. Med mönster designade av Aune Laukkanen. 

Förutom att torka dina händer på handdukarna i materialet linne och bomull använder du dem till att täcka över dina nybakade bullar på köksbänken och som en kökssläng hängande vid sidan när du lagar mat. Retrohanddukarna har så fint motiv att du nästan kan använda dem som en tavla. 

Kökshandduken Sommarmiddag blir ju en perfekt present till en professionell kock som en glad amatör i matlagning. När den hängs vid sidan av byxan kallas den för kökssläng som är ett viktig redskap i köket.

Kökshanddukarna med motiv är nytillverkade av Almedhal. Företaget har en lång historia med start redan 1830. Under åren har de arbetat med många designer och har idag ett stort antal unika mönster som används vid nyproduktion.

Vem var Aune Laukkanen?

Den finska textil- och mönsterdesignern Laukkanen levde mellan 1921-1990. Hon berikade världen med härliga mönster främst på textiler som handdukar, tyger och gardiner men även som servisedekor.

Om du ser varor i mönster med stiliserade frukter, gummor, gubbar och grönsaker är det troligen en design skapad från Aune Laukkanens mönsterspråk.


Tillverkad av: 55% Lin 45% Bomull
Längd: 70 cm
Bredd: 47 cm

Tvättas i 60 grader