SKÄRBRÄDA POMONA

I lager.

299 kr

Skärbrädor Pomona.

Skärbrädor med motiv som är tidlösa och fortfarande mycket populära i svenska hem men också utomlands. Designen på motivet är framtaget av formgivaren Marianne Westman på 50-talet och går numer under benämningen retro. Under denna tid tillverkades otaliga köksgeråd i de populära mönstren. 

Kanske har du själv en kastrull eller uppläggningsfat i dina kökskåp hemma, dekorerade med äpplen. Har man mycket tur kan man fynda produkter med Westmans design i original men oftast ser man dem i antikaffären eller på auktion. 

Designen finns fortfarande kvar och produceras nu som nyproduktion på tyger, metallburkar, skålar och mycket mer som inredning till hemmet och köket.

Skärbrädorna i olika färger använder du till det dukade bordet också som grytunderlägg och som uppläggningsfat. Som bordsduk kan du matcha med dukar med samma motiv av Pomona. Allt hittar du i webshopen hos Butik Täppan.

Uppläggningsfaten är producerade av Almedhals, i Sverige. Förutom deras praktiska användningsområde blir de snygga inredningsdetaljer i köket och på middagsbordet. De ska inte gömmas undan i köksskåp utan stå framme som färgklickar på köksbänken eller på kökshyllan.

Material: björkfaner som tål maskindisk

Storlek: 30cmx 20cm