GODISPÅSAR OLIKA SMAKER

I lager.

39 kr


Godispåsar olika smaker

Kolan av alla kolor spiralkolan! Kommer du ihåg? Den goda kolan av smak av söt lakrits och kolan med jordgubbssmak, inte för hård och inte för mjuk, utan så där alldeles lagom att tugga och suga på.

Och att inte tala om retrofaten. Godistefat i godispåse med godisskal som smälter i munnen och fastnar  lite lätt i tungan och snart känns det sura godispulvret i hela munnen  och snabbt måste man ha en till för de är ju så goda.

Tänk lyckan när man fick lördagsgodis och det i den lilla godispåsen fanns spiralkolor och tefat i olika färger. Alltid var man nyfiken att se hur den vita spiralen blandades med den svarta i lakritsen eller i det ljusbruna i jordgubbsmaken och man tog in och ur den i munnen för att se blandningen. Retrogodis på hög nivå! Eller hur länge man kunde känna det sura pulvret utan att göra grimaser.

Har  du glömt hur kolorna och tefaten smakar så beställ hem en  godispåse från Butik Täppans  webshop online. Förresten köp hem 2 påsar  för jag kan nästan lova att du  inte får nog av dem. Mumsfilibabba!  

Låt även de yngre få upptäcka smaken från mamma och pappas tid.

                                                 

Ingredienser för kola lakrits:

Glukossirap, socker, sockrad kondenserad MJÖLK, palmolja, SMÖR  (MJÖLK, salt), salt, emulgeringsmedel (E471, SOJAlecitin), arom,  färgämne (E153).

Näringsvärde:Energi 1663kJ/394kcal. Fett 9,4g varav mättat fett 7,5g. Kolhydrater 77g varav sockerarter 48g. Protein 0g. Salt 0,49g

Producerad Skotland och handpackad i Sverige. Bäst före 02-2023

Ingredienser för kola jordgubb: 

Glukossirap, socker, sockerad kondenserad MJÖLK, palmolja, SMÖR  (MJÖLK, salt), salt, emulgeringsmedel (E147, SOJAlecitin), citronsyra,  arom, färgämne (E124, E122).

Näringsvärde: 

Energi 1675kJ/397kcal. Fett 9,8g varav mättat fett 7,8g. Kolhydrater 76g varav sockerarter 48g. Protein 0,6g. Salt 0,5g. Producerad Skotland och handpackad i Sverige. Bäst före 01-2023

Tefat innehållsförteckning

Socker,  dextros, majsstärkelse, syra (vinsyra), surhetsreglerande  medel  (natriumvätekarbonat), aromer och färgämnen (kurkumin,   indigotin/indigokarmin, rödbetsjuice).

Näringsvärde

Energi 1590kJ/370kcal. Fett 0,1g varav mättat fett 0,1g. Kolhydrater 74g varav sockerarter 60g. Protein 0,1g. Salt 1g.

Producerad i Belgien och handpackad i Sverige. Bäst före