KLINTAS KOLLEKTION

Ljuvliga doft- och hudvårdsprodukter för din kropp, ditt sinne och rum. 

Med Klintas kollektion av doftpinnar, doft- och massageljus sprider du en ljuvlig lukt i ditt hem. Du får ditt hem att lukta gott och fräscht. Med doft- och massagljusen skapar du sköna stunder med varm massage. Kollektionen är noga testad av Klinta för att möta kraven gällande miljö, hälsa och etik.


Olika dofter i olika rum

Doften i badrummet och i tvättstugan ska lukta fräscht av havsbris och nytvättat och skapa känslor av kraft och energi. Medan det i sovrummet ska anas en doft av  sandelträ, en rumsdoft som ger ett lugn av stillhet. Lilla Täppan har ett antal dofter som passar i alla rum men som kommer mer till sin rätt i de rätta sammanhangen och rummen.

 • Nytvättat skapar en fräsch doft i badrum och tvättstuga.
 • Hallon och lime ger en underbar ton som kan ge en något starkare doft, passar därför bra i rum du inte vistas så länge i.
 • Sandelträ ger ett lugn och lyxigare mysfaktor och passar bra i sovrum eller vardagsrum.
 • Prosecco och vanilj  ger positiva associationer. Den känns trygg och hemtrevlig och passar bra i hallen som ett första intryck av hemmet.
 • Maskulin är ju den bästa doften i ett maskulint hem och får partnern på fall.
 • Mysk är söt, sensuell, och har en pudrig doft av läder och trä, ett måste i sovrummet.
 • Bubbel och rosa grapefrukt passar i alla rum men i köket blir doftljusen en höjdare med sin doft av citrus.
 • Hallon och Kvitten har en ljus och klar doft och höjer stämningen i badrum eller i det rum som andas liv och rörelse.
 • Bärnsten och tonkabönor har inslag med vanilj och är en välkomnande doft i hallen.
 • Mousserande och vanilj är en lyxig rumsdoft som fungerar bra i hallen.

Klintas kollektion av doftpinnar och doft- och massageljus 

Starten till vad Klinta är i dag började 1980 i Småland. De mesta av Klintas produkter är handgjorda. Ingredienserna i doftpinnarna och doft- och massageljusen är helt vegetabiliska och kan på så vis användas av veganer då inget animaliskt är tillsatt. Förpackningen i kartong är helt av återvunnet papper och miljömärkt. Behållaren av glas är till 50% återvunnet glas och allt glas är livsmedelsgodkänt, så vill du kan du efter användning av produkterna använda glaset till matförvaring.

Vad innehåller doftpinnarna?

Klintas doftoljor är oljan från den vegetabiliska grödan sojabönan, som är snabbväxande och helt förnyelsebar. Sojabönan har en egenskap att vara en god doftbärare och passar på så vis utmärkt som bas till doftpinnarna. Oljan innehåller ingen alkohol eller glykol som kan förekomma i andra oljebaserade baser till doftpinnar. Till oljan tillsätts parfym som antingen är en doftolja eller eterisk olja. Pinnarna är gjorda i rotting med små kanaler som suger upp oljan och sprider doften i rummet.

Hur du använder doftpinnarna

Till doftoljan medföljer ett antal pinnar som du placerar i glasbehållaren med doftoljan. Ju fler pinnar i oljan desto mer lukt. Rådet är att börja med upp till fyra pinnar först för att sedan komplettera med fler pinnar. Oljan är dryg och räcker mellan 2-6 månader. Allt beror på var du placerar doftpinnarna om det är drag i rummet, vilket luftfuktighet det är och hur många pinnar du använder. Men du har lång tid på dig att njuta av en förföriskt god doft!

Vad innehåller doft- och massageljusen?

Ljuset görs av  en bas av vegetabilisk oljeblandning och parfym. Oljeblandningen är en noga sammansättning av soja, kokos och raps  för att på bästa sätt behålla doften ända till slutet av ljuset. Sojan är certifierad EcoSoya. Parfymen som är tillsatt i oljebasen består antingen av doftolja eller eterisk olja. Ljusmassan är helt fri från konserveringsmedel, färgämnen, parabener, sulfater, animaliska ämnen eller någon annan substans än just vegetabilisk oljeblandning och parfym. Detta gör ljuset till en ren produkt som också kan användas som massage till kroppen och inte bara som rumsdoft.

Veken i ljusen är tillverkad av papper som är inlindad av obehandlad bomull, detta gör att veken får en liten knopp på sig när ljuset släcks. Knoppen är bara att ta bort.

Värmande massage

Det unika med ljusen är att de är så rena i sitt innehåll att de kan användas som massageolja.

 • Tänd ljuset
 • Låt brinna några minuter och känn doften sprida sig i rummet
 • När ljusmassan har smält och blivit flytande olja doppar du fingret i oljan och smörjer in dina händer
 • Nu har du härligt doftande och mjuka händer
 • För massage på större partier på kroppen häller du oljan på kroppen  och masserar in oljan
 • Testa alltid först lite olja på en mindre del av kroppen så du säkert vet att du tål oljan
 • Nu är det bara att njuta av doft och härliga varma massagestunder