BARNRUM

Inredningen i ett barnrum skapar olika platser med olika känslor.

Att inreda ett barnrum kan göra att vem som helst blir sugen på att leka riddare och prinsessor. En tapet måste fungera i både barn- och tonårsrum så det kan vara både lättare och smartare att inreda barnrummet med detaljer som passar för stunden. I barnrummet ska det lekas, sovas, pysslas och ibland bara vara. Barns utveckling ändras med åren och så gör även barnets rum och inredning. Inred barnrummet med starka färger för kreativitet eller lugnare färger för avslappning. Ställ in detaljer som smälter in i barnrummet eller välj inredning som sticker ut.

MATLÅDA BARN
159 kr
STILIG PRINS MED KRONA I GULD
111 kr 159 kr
KERUB KNUBBIG BARNÄNGEL
159 kr
HÄSTEN ÄR EN AV NOAKS DJUR
90 kr 129 kr
ELEFANTEN MED KRONA PÅ NOAKS BÅT
90 kr 129 kr
HÄNGE MED BARNMOTIV
20 kr 29 kr
METALLÅDA MED FJÄRILSMATARE
139 kr 199 kr
BYGGSATS INSEKTSHOTELL
199 kr
CHARMIG GRODPRINS
104 kr 149 kr
SÖT PRINSESSA GRODA
104 kr 149 kr
CHARMIG KANIN I VÄST
111 kr 159 kr
KANINPOJKE I SLIPS
111 kr 159 kr
KANIN I BALLERINA KJOL
111 kr 159 kr

Detaljerna i barnrummets inredning

Här är det med små medel enkelt att få ett rum att byta till det som är intressant just nu. Till exempel kan det för stunden vara gossiga djur på filtar, täcken och kuddar som gäller att mysa med i soffan eller att bädda sängen med. Posters med häftiga djurmotiv som livar upp väggarna och fina prydnader av djur i olika arrangemang som skapar blickfång.

Känslan styr inredningen

I ett barnrum hjälper inredningen att skapa olika platser med olika känslor. Djuren frambringar känslor av både lugn, livfullhet och kraft i din inredning. Kanske har du kvar det mest älskade gosedjuret från din barndom, som du aldrig kunde vara utan. Ditt gamla mjukisdjur blir en kärleksfull detalj i din inredning. Och på nytt ger ditt älskade nattisdjur kärlek till ditt barn.

Låt ditt barn vara med och inreda rummet

Det är ju trots allt barnets rum och att få vara med och välja kan vara en start för att se vilka färger som ska väljas. Det är alltid lättare att hålla sin inredning till några utvalda. Får barnen vara med så är det inte alltid säkert att flickor väljer rosa och pojkar blått. Tillsammans kan ni göra en s.k. mood-board där ni klipper ut fin bilder från tidningar och inredningsmagasin.

Färgernas inverkan – liten checklista för att välja

  • Gul färg - Stimulerar sinnena och gör tankarna klarare, ökar kunskapslusten.
  • Blå färg - Har en lugnande inverkan på kropp och själ.
  • Grön färg
 - Uppfriskande och ger en avslappnande effekt.
  • Röd färg
 - Motiverar, uppmuntrar och “ger fart”.
  • Orange färg
 - Står för styrka.
  • Violett färg
 - ger lugn och stillhet.
  • Vinröd färg - Inviterar till trivsel.
  • Brun färg
 - Ger trygghet.
  • Turkos färg
 - Befrämjar beslutsförmågan.
  • Indigo - Står för intuition och spiritualitet.

I webshopen finns detaljer till barnrummet som både har starka och lugna färger. Djur i olika material och modeller kan du beställa här och söker du burkar för att förvara småpyssel så kika gärna på våra plåtburkar.